diepgevrorenvlees

Biologisch rundvlees

‘De brand’, een natuurgebied tussen Kinrooi en Neeroeteren, verwerft jaar na jaar steeds meer Internationale belangstelling door de toenemende fauna en flora.

Het is in dit gebied, beheerd door Natuurpunt, dat een bescheiden kudde van Limousin runderen loopt.

Doordat er niet bemest wordt en de weides zeer kruidenrijk zijn, groeit het vee sober en mineraalrijk op.

Uit deze kudde worden ieder jaar enkele dieren naar huis gehaald om verder biologisch afgemest te worden met een mengsel grasklaver.

Daar ze geen extra krachtvoer krijgen, groeien ze traag uit, pas rond de leeftijd van 2 jaar zetten ze op korte tijd vlees aan, wat ressorteer in mals, smakelijk en kortdradig vlees (waar het Limousin rund voor bekend staat).

Dit vlees kent zijn weg via het slachthuis van Genk en slager Frank Bielen tot in de vriezer in onze boerderijwinkel.

Het volgende bieden we aan:

-blinde vinken

-gehakt(puur runds of gemengd(met varkens)

-hamburgers

-stoofvlees

-biefstuk

-rosbief

-runds gerookt

-mergpijp

-soepvlees

-braadworst(runds-varkens)

biologisch varkensvlees

Er was eens...... een Piétrainvarken,en met dit,van oorsprong Belgisch varken,

zijn we onze biologische gesloten varkenshouderij rond de jaren '90 gestart.

Gesloten omdat we onze zeugen,biggen en mestvarkens allemaal zelf kweken.

De dieren zitten in ruime hokken op stro en hebben een mogelijkheid tot

buitenuitloop.

De voeding is uitaard bio.Van november tot maart worden de dieren gevoederd

met meel,samengesteld met onze eigen geteelde granen en lupinen als

eiwitbron. Als dessert krijgen ze nog resten van aardappelen,pompoenen etc.

Eenmaal slachtrijp worden de varkens geslacht in het slachthuis van Genk(=biologisch

gecertificieerd) en vervolgens versneden bij slager Frank Bielen(=tevens biologisch

gecertificieerd)

Kopen kan men dit smakelijke biologische vlees als diepvriesvlees in onze hoevewinkel.

het volgende bieden we aan:

 

- kotelet

 

- gebraad

 

- spek

 

- stoofvlees

 

- gehakt

 

- loze vinken

 

- schnitzel

 

- varkenslapje

 

- cordon blue

 

- hamburger

 

- braadworst

 

- chipolata

 

- gekookte hesp

"Bio - Hoeve Het Eikelenhof "